Turkcell’den 4G LTE şovu

Amerika başta olmak üzere bir çok ülkede GSM operatörleri internet bağlantı teknolojisi olarak 4G bağlantısını kullanıyorlar. Ülkemizde ise henüz 3G sistemi olup 4G bağlantısını verebilen her hangi bir GSM operatörü bulunmuyor. Ancak ülkemizde bulunan Turkcell, Avea, Vodafone GMS operatörlerinin 4G LTE sistemlere geçiş ile ilgili olarak çalışmalarını yaptıklarını biliyoruz.

 Turkcell’de 4G ile ilgili olarak çalışmalarını göstermek üzere basına bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Turkcell’in altyapısını kullanarak bir 4G bağlantısı gerçekleştirildi.

İlk olarak iç mekanda yapılan 4G ile oyun testinin ardından, otobüste yol alırken 4G testleri basın mensuplarına canlı olarak sunuldu. Otobüs içerisinde 4G testinde dowload ve upload işlemleri yapılarak sonuçlar değerlendirildi.

Turkcell yapılan testlerde 100oMbps modemlerden yararlandı. Otobüste ki teste bakacak olursak eğer 570MB boyutunda ki dosyanın upload edilmesi, 1.4GB boyutunda ki dosyanın indirilmesi ve Youtube üzerinden HD video izlenmesi işlemlerinin hepsinin aynı anda yapıldığı ve işlemlerin 7 dakika civarında bir sürede bittiği kaydedildi.

Umarız en kısa zamanda cep telefonu operatörleri 4G LTE hizmetini faaliyete geçirerek, Türkiye’nin daha hızlı bir şekilde internete bağlayabilirler.

0 yorum:

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı